maandag 9 november 2009

vangstberichten: zondag 08 november 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik m'n aas opmaken op een "stek" waar ik toch liefst vis, namelijk het strand van Ter Heijde. Er staat een zo-wind later draaiend naar n-no van zo'n 3 bft.temperatuur 8 °C daalend naar 2 °C, mist, hw HvH om 18:25 uur, lw 01:37 uur.

Om 15:40 uur gaat de eerste hengel erin, hoofdlijn nylon 20\100 mm met tapse voorslag een wapperonderlijntje met hiro pipe-cross-b afhouders (hele korte afhouders aan een kraal) met 3 x easy2hook haken maatje 6 (is een nieuw soort haakje, er zit een palletje aan en daar wikkel je 1x de hoofdlijn omheen en maak je 4 slagen om het steeltje, middel grote zeepieren en zagers kunnen gewoon over het palletje geregen worden om het aas op de lijn te zetten) beaasd met een zeepier of zager, lood 150 gram ongeankerd. In het begin gebeurd er niet veel, maar ik geniet van het zonnetje en de opspuit werkzaamheden. 2x neem ik een tikje waar, maar dat kan ook een vogel geweest zijn, die talrijk aanwezig zijn bij het storten van het zand in zee.

Na 5 kwartier zet ik m'n 2e hengel erbij, hoofdlijn gevlochtenlijn 10\100 mm met wapperonderlijn, haakje 8, gevuld met zeepier of zager. Om 17:28 uur komt de eerste aanbeet en komt er een schar naar boven gevolgd om 17:32 uur door een wijting, 17:40 uur schar en bot, 17:59 uur wijtinkje en het wordt leuk vissen, regelmatig aanbeten van wijting, schar en bot en 3 5 dradige meuntjes.










Om 22:45 uur krijg ik heftige wijting aanbeten op de nylon, normaal gesproken zie je dit niet zo, dus ik denk wauw 3 stuks van 40 cm? Bij het binnen draaien zie ik halverweg de lijn een "fladderzak" wapperen, die piept en krijst. Piept en krijst? Nee he, zit er een strandvogel in m'n nylon, als ik hem op het strand heb, blijft het beestje rustig staan en kan ik de nylon draad tussen de verenpennen van z'n vleugel weg halen, vrolijk krijsend vliegt het beestje weer weg.

Om 23:15 uur ruim ik op, geen materiaal verlies (behalve dan 1 easy2hook haakje), de meeste vis gevangen op de wapperlijnen met haakje 8, aan de easy2hook haken kan ik nog geen conclusie verbinden je vangt er vis mee, maar of het meer is? Zoveel factoren spelen mee, vis je met nylon of gevlochten lijn, gooi je met de ene hengel net in een mui (Muien ontstaan als bij eb het waterpeil daalt en het zakkende water een weg naar open zee zoekt tussen twee hoger gelegen zandbanken. Hierdoor ontstaan diepe geulen die haaks op de kust staan en waar het water een hoge stroomsnelheid heeft.) of niet, etc, etc. In iedergeval weer "lekker" gevist en dat is waarom ik zo van het strandvissen hou!



Totaal vang ik 39 vissen, 10 scharren en 10 wijtingen neem ik mee voor de pan.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten