zondag 29 november 2009

vangstberichten: zaterdag 28 november 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag staat er weer een competitie wedstrijdje op het programma van "de Eurovissers" we gaan vissen op het strand van Hoek van Holland. Er staat een harde zw wind van zo'n 5 a 6 bft, temperatuur 8 °C, regen, regen en nog eens regen, lw HvH 18:40 uur, hw 00:05 op 29-11-09.

Bij aankomst in Beachclub Royal trek ik "balletje" no:5 en dit beteken dat ik de "eer" heb om de vissen te meten. Als de controle map vol zit met de blaadjes van de eerste 10 vissers vertrek ik richting strand. Als aas heb ik 100 zeepieren, 1 ons slikzagers, gezouten pieren\zagers en stukjes gezouten mesheft. Van te voren had ik gedacht dat het toch wel mogelijk zou moeten zijn in het donker met opkomend water zo'n 4 vissen per uur te kunnen pakken, maar de praktijk is vaak weer anders.

Om 20:00 uur wordt het sein gegeven dat we kunnen beginnen en start ik weer met nylon 20/100 mm met een tapse voorslag gekleurde wapperlijntjes van 30 cm amnesia met een glow in the dark kraaltje erop, haakje 6 en haakje 8 gevuld met 1 of 2 zeepiertjes en\of een stukje gezouten mesheft erbij. Als lood gebruik ik 175 gram ongeankerd. Na 10 minuten draai ik in maar m'n aas zit er nog gewoon aan. De 2e draai levert me een botje op. De 3e draai weer niets. De 4e draai een krab en daar gaat m'n schema van 4 vissen per uur, het lijkt erop dat ik m'n aas wat langer moet laten liggen dan 10 minuten.



Het 2e uur levert me een gulletje op, ik verander nog van onderlijn, geclipt met haaklijnen van 20 cm maar het mag niet baten. Ondertussen is de stroming toegenomen en schakel ik over op 170\190 gram geankerd klaplood. Het 3e uur volgt er nog een wijtinkje.



Als het 4e uur aangebroken is zie ik "plotsklaps" dat m'n nylon lijn er wel erg slap bij ligt, bij het binnendraaien totaal geen weerstand, alles eraf. In het donker en de stromende regen heb ik geen zin om nog eens te zoeken waar ik m'n tapse voorslag heb gelaten en besluit m'n 2-e hengel te pakken waar nog een restantje gevlochten lijn op zit.

Dat levert me nog een wijtinkje op en de aanbeet was goed zichtbaar ondanks de wind. Zo'n 5 minuten voor het eind zie ik weer een aanbeet, ik laat hem liggen want het heeft toch geen zin meer, met binnen draaien, opnieuw een lijn eraan klippen en weer inwerpen is de tijd voorbij. Bij het sein binnen draaien zit er nog een wijtingkje en een gulletje aan.



En dat maakt 6, bij het meten wordt het me duidelijk, om een beetje "leuk" mee te draaien had ik inderdaad zo'n 4 vissen per uur moeten vangen. Rob Slingerland wordt 1e, de 2e plaats gaat naar Arvy Schönherr en de 3e naar Arjan van Drunen, mannen gefeliciteerd!

En wat mezelf betreft, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd, maandag stuur ik mezelf op straf training (kan ik gelijk het restantje aas opmaken !;-)

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten