zaterdag 21 november 2009

vangstberichten: vrijdag 20 november 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen op het strand van Ter Heijde, volgens het KNMI weerbericht staat er een z-zw wind van 6 a 7 bft aan de kust, maar in de loop van de avond zal deze gaan liggen, hier hoop ik maar op en pak m'n spullen om te gaan vissen. Temperatuur 8 °C , lw HvH 00:40 uur, hw om 05:11 uur op 21-11-09. Als aas neem ik 100 zeepieren mee en wat gezouten pieren en een restantje oude zagers.
Om 21:15 uur gaat de eerste hengel erin met gevlochten hooflijn en een wapperonderlijntje met wappers van iets kleiner dan 40 cm, haakje 6 beaasd met een zeepier of een gezoute pier, lood 175 gram ongeankerd.

Een kwartiertje later komt er een visser aan om te vragen naar de vangsten, het is Wiebe die samen met z'n broer Jan even verderop staat te vissen.(Maup je bent je plekje kwijt ;-). Ze zijn ook nog niet lang bezig en benieuwd naar wat de avond\nacht zal brengen. Om 21:39 uur komen de eerste wijtingen naar boven. Na 3 kwartier zet ik m'n 2e hengel erbij, hoodlijn 20\100 mm nylon met een tapse voorslag, wapperlijntje 40 cm, haakje 8. Om 22:00 uur volgt er nog een 5 dradig meuntje. Om 22:30 uur loop ik nog even naar Wiebe en Jan toe, ze hebben inmiddels wat wijting en een meuntje gevangen en tijdens het praatje sleept Jan er een mooie bot uit waarmee Wiebe poseert.



Als ik weer bij m'n hengels ga kijken zit er weer wat wijting aan met af en toe een botje. Om 00:45 uur draai ik gedeeltelijk m'n gevlochten lijn mee die vast komt te zitten tussen een nog aantal uitstekende rotsen van de strekdam die onder het zand ligt, ik krijg de boel los maar moet een groot gedeelte van m'n gevlochten lijn afknippen omdat ie in de klit zit. Om 01:00 uur komt Wiebe afscheid nemen, ze hebben nog wat wijting en een maatse zeebaars gevangen.





01:24 uur vang ik een net maatse zeebaars van 36 cm en nog geen 10 minuten later volgt er 1 van 41 cm.



Met het opkomende water nemen de aanbeten toe, de hoofdmoot is wijting, af en toe een meuntje en om 02:15 uur een scharretje. Om 02:45 uur gaat het fout onder m'n gevlochten lijn op de spoel heeft zich een pruik gevormd, bij het inwerpen blijft de boel hangen aan een oog en m'n lijn knapt af, ik vis nog even verder met 1 hengel maar daarvan raakt m'n onderlijn in de klit.






Om 03:00 uur beschouw ik het maar als een teken dat ik moet stoppen, ik ruim m'n spullen op en ga de vis schoonmaken, 4 ondermaatse wijtinkjes die nadat ik ze heb terug gezet weer dood zijn komen aanspoelen neem ik ook maar mee.



Totaal vang ik 35 vissen, de wind viel mee en zakte naar zo'n 3 bft, ook leuk om Wiebe en Jan eens te ontmoeten. De verwachting was toch wat meer schar te vangen, maar goed in ieder geval weer vis gezien.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten