zaterdag 7 november 2009

vangstberichten: vrijdag 06 november 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen in Maasluis, er staat een zw- wind van 4 bft (die later oploopt naar 5 a 6 bft.), regen, temperatuur 11 °C, hw HvH , lw 22:05, hw 05:12 uur op 07-11-09. Als aas heb ik zeepieren en kweekzagers bij me. Als ik aankom lopen zitten er al aardig wat vissers, hier en daar informeer ik naar de vangsten, maar het is niet veel, de antwoorden varieeren van 1 botje, 1 steenbolkje tot geen stootje gezien.

Ik vis dit keer met 1 hengel, want de stroming is behoorlijk, nadat ik m'n lijn van m'n molen ontward heb(die door de wind in de klit is gegaan) werp ik om 18:00 uur in, ik begin met rode bezemafhouders, haakje 6 gevuld met een piertje of een zagertje dicht bij de kant zo'n 20~30 meter. Na enige tijd krijg ik een paar mooie tikken op de top (zou die tong toch nog komen?).

Het binnendraaien gaat zwaar, maar het enige wat eraan zit is een steenbolkje en de andere haaklijn van 9,1 kg amnesia is doormidden. Dit ritueel herhaalt zich nog enkele malen, steeds na een mooie aanbeet haak of haaklijn weg, en dat is het probleem als je zo dicht onder de kant vist, het schuurt gewoon kapot tegen de rotsblokken onder water.

Om 19:30 uur hoor ik een stem achter me: ben jij Willem?, ja zeg ik en het blijkt buurman Dirk te zijn uit Benthuizen. (Hij heeft me weleens ge-emaild via m'n web-log) Ook hij is op zoek naar de "hotspot" van fishguppy en vermoed dat het hier in de buurt is. Gezellig, we kletsen wat en inmiddels vis ik met 170 gram geankerd klaplood wat ik later verhoog naar 190. Dirk gebruikt vaste ankers ipv klap ankers hij vind het beter ankeren (tja, en daar heb ik niet bij stil gestaan, bij zo'n heftige stroming klappen de klapankers eerder weg) en zo leer je weer wat van elkaar.

Na 3 onderlijnen + lood verspeelt te hebben schakel ik over op korte wapperlijntjes en werp deze wat verder. hierop krijg ik een heftige gul aanbeet m'n standdaard met hengel klapt om (had eigelijk een emmertje water onderaan moeten hangen) ik voel het bonken van de vis en weet al bij voorbaat dat het moeilijk wordt deze boven te krijgen. Na hem een paar minuten te hebben laten "bonken" waag ik het er maar op, het binnendraaien gaat zwaar, erg zwaar ik krijg m'n molentje nauwelijks rond en moet alle kracht uit m'n lichaam persen om de slagen te maken. Maar helaas waar ik bang voor was gebeurd dan ook m'n haaklijn breekt.

Hierna probeer ik het opnieuw met 1 enkel piertje weer en opnieuw een gul aanbeet, iets minder heftig dit keer en weer gaat het fout, de boel schuurt weer kapot tegen de stenen. Ik denk, nou! als de gul toch wil bijten dan maar een jojo paternoster proberen met haakje 1 of 2, zo gezegt zo gedaan, maar geen aanbeet meer gezien. Buurman Dirk ruimt even voor 24:00 uur op, want 1 van z'n 5 zonen wordt morgen 11 jaar. Gefeliciteerd alsnog! Hij heeft 2 grote steenbolken gevangen. De regen en de wind worden steeds heftiger, ik verwissel m'n haak nog met een haakje 6 en vang nog een steenbolkje.



Erg veel materiaal verlies dit keer, waaronder ook nog een groot gedeelte van m'n hoofdlijn. Om 00:30 uur ruim ik op en ga naar huis.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten