maandag 19 oktober 2009

vangstberichten: zondag 18 oktober 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het restant aas opmaken op het strand van Ter Heijde, wat ik nog over heb van de wedstrijd van gisteren. Van Rob Slingerland en "De Scharrejager" heb ik nog een mooie portie aas meegekregen, waarvoor nogmaals dank! Dus ik kan er een lekkere lange sessie van maken. Er staat een zw wind van 3 a 4 bft, temperatuur 10 °C daalend naar 7 °C, lw HvH 20:30 uur, hw 03:47 uur.

Om 16:20 uur gaat de eerste hengel erin en 3 kwartier later volgt de 2e. Op de een zit nylon 20/100 mm met een tapse voorslag en de ander gevlochten van berkley wiphlash pro 10\100 mm (zonder voorslag) Als lijntjes gebruik ik de wapperlijn van gisteren met haakje f314 \ 8. Ik heb meteen al erg veel last van "apen haar" wat op de lijn blijft zitten en tegen het topoog aan.



Om 18:15 uur zie ik toch een felle aanbeet van waarschijnlijk zeebaars, maar jammergenoeg is het een misser. Voor de rest gebeurd er niet veel behalve dat ik kilo's rommel van m'n lijn moet plukken, waarbij ik ook nog eens m'n voorslag aftrek en ik besluit het nylon te verwisselen voor gevlochten lijn. Net als ik denk, ik zal toch niet visloos blijven, hier op Ter Heijde, waar toch aardig wat vis zit ? Al is het maar 1 klein botje, is dat teveel gevraagd ? Maar ik krijg wat ik wens, en om 21:46 uur zit er een botje aan (had ik nu maar een paar maatse tongen gewenst).

22:51 uur tussen het apenhaar door een botje en een wijtinkje.00:49 uur nog een botje, het is slecht vandaag op laagwater en met al dat "apenhaar" is het ook niet echt lekker vissen. Om 01:00 uur loop ik naar m'n hengel om op te gaan ruimen maar ik zie een aanbeet, als ik naar m'n andere hengel kijk staat ie ook te tikken, het water begint op te komen en ik besluit om toch nog even te blijven. Ik draai een botje met een 3-dradig meuntje (nog niet eerder gevangen) naar binnen en de andere hengel nog een meuntje.




Het water begint op te komen en ik krijg iets minder last van het "apenhaar" Om 01:40 uur een flinke doorbuiger, een mooie zeebaars van 44 cm met haakje 8 voorin de lip gehaakt.



Hierna komen de wijtingen azen, mooie maatse en wat ondermaatse met af en toe wat bot erbij.




Dan stopt er een auto van de douane en er stappen 2 mannen uit, ik denk controle op ondermaatse en illegale vis zoals paling. Maar een van de mannen zegt ben je Willem Louman van willemgaatvissen, ik zeg ja en hij verteld me dat ie zelf ook vist en regelmatig m'n weblog leest, leuk om te horen. Hijzelf begint ook altijd relaxt met 1 hengel te vissen en z'n vismaat roept hem dan, hee Willem waarneer zet je je andere hengel erbij.

Tijdens het babbelen heb ik beet en draai ik 3 wijtingen tegelijk naar binnen, dan roept de andere man je hengelsteun en je hengel zijn omgeklapt, hij gaat er gelijk naar toe en zet de boel weer op, als ik even later binnendraai zitten er 2 botten aan, bij het opnieuw aan azen zie ik dat 1  haaklijn verdwenen is (afgerukt door zeebaars?)

De mannen nemen afscheid en ik vang nog een paar wijtingen, inmiddels is het bijna hoogwater en het "apenhaar" is weer in kilo's aanwezig.



Ik heb in m'n hoofd zitten dat de tijd voor hoogwater rond 02:00 uur zou zijn, maar een mens kan zich vergissen. Als ik op m'n telefoon de tijd kijk, blijkt het 04:33 uur te zijn. Time fly's when you having fun ! Snel m'n boeltje gepakt, de vissen schoon gemaakt en sjok ik weer naar de auto, onderweg kom ik langs de vloedlijn nog 4 witvisjes tegen waarschijnlijk van de vissers die op de strekdam op zeebaars hebben gevist, ben benieuwd of zij nog wat gevangen hebben ? Na een slecht begin uiteindelijk 24 vissen gevangen, en tevreden rij ik naar huis.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten