dinsdag 22 september 2009

vangstberichten: zondag 20 september 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen met "De Scharrejager" de bedoeling is om weer naar de Maasvlakte te gaan, maar even voor het eten krijg ik een e-mailtje van "de Scharrejager" hij staat al te vissen op een stek die door de kenners als "Rats Place" bekend staat, en heeft al 1 paling gevangen ,er staat een aardig windje voor de Maasvlakte en hij vraagt of ik daar ook naar toe kom. De wind is n zo'n 3 a 4 bft, nachttemperatuur 10 °C, lw 21:28 uur HvH, hw 04:47 uur op 21-09-09.

Prima, eerst even eten, spullen inladen en rond  20:30 uur gaat m'n hengel erin met vers gestoken zagers uit Zeeland.(Die "de Scharrejager" meegenomen heeft) De stroming is nog erg sterk dus we vissen met 1 hengel. "De Scharrejager" vangt een mooie wijting, maar bij mij nog geen beet te bespeuren. We zitten lekker te kletsen over allerlei tactieken van het vissen en "de Scharrejager" draaid een mooie gul van rond de 47 cm naar boven. Dan weer een paling wat wijting en steenbolk, ik krijg wel aanbeten maar ze zijn erg voorzichtig heb ik het idee, het aas blijft er ook vrij lang aanzitten.
"De Scharrejager" werpt stukken verder dan mij en kan zo een groter gebied af vissen. Rond 24:00 uur is het raak bij hem er komt een mooie tong naar boven van zo'n 29 cm.



Om 00:15 uur zonder een aanbeet gezien te hebben draai ik een botje naar boven, in iedergeval vis.



Maar het is gezellig en zo leer je weer wat van elkaar. "De Scharrejager" draait weer een mooie paling naarboven en wat later nog een wijting en een steenbolkje. Bij mij gebeurd er niet veel, af en toe wat tikken maar niets eraan. Dan is het alweer 02:30 uur en ik moet nog wat "klussen" morgen (eigenlijk vandaag dus al) en we besluiten op te ruimen.

We schudden elkaar de hand en nemen afscheid, "De Scharrejager" heeft toch lekker gevangen, nog gehoopt op een 2e tong, maar ze waren niet echt "wild" bij mij ging het stukken minder met m'n 1e botje maar de gezelligheid is ook wat waard. En nog bedankt voor het restant zagers, n's kijken of ik ze goed kan houden tot het weekend of dat het noodaas wordt.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten