maandag 3 augustus 2009

vangstberichten: zondag 02 augustus 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ben ik op weg naar "de stek" waar toch met enige regelmaat een tongetje wordt gevangen, als ik de afslag wil nemen zie ik dat de weg is afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Jammer, dan maar op de bonnefooi ergens neerstrijken en kijken wat er van komt. Ik kom terecht in een voor mij onbekende haven, er staat een w-nw wind van zo'n 3 bft, temperatuur 20 °C daalend naar 12 °C, lw HvH om 19:04 uur, hw om 02:09 uur op 03-08-09.

Veel aas heb ik niet meer, dus ik vis met 1 hengel. Even over 18:00 uur werp ik in, ik krijg gelijk wat kleine tikjes, maar bij het binnen draaien zit er niets aan even later weer, er zit een grondeltje aan. Ik kijk het een tijdje aan maar het zijn allemaal grondel aanbeten zo te zien. Dan ruim ik m'n boeltje op om naar de rozenburgse landtong te gaan, ik strijk neer voor de kering, maar dan belt Paul op en adviseert me om achter de kering te gaan staan ivm vastzitten, weer m'n boeltje gepakt en opnieuw alles neergezet.

Tot twee keer toe kom ik vast te zitten met m'n metalen afhouders, als ik overschakel op een dwarrel lijntje met 150 gram ongeankerd lood gaat het stukken beter, het valt erg mee met de stroming en het lood blijft keurig liggen. Meteen al weer aanbeten, maar het is allemaal krab, het lijkt wel of de bodem bestaat uit 1 groot krabbendal. Totaal verlies ik nog 5 haaklijnen door krab. Om 01:00 uur ben ik door m'n aas heen, ruim ik op en ga naar huis. Volgende keer hopelijk beter!



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten