zondag 19 juli 2009

vangstberichten: vrijdag 17 juli 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer een wedstrijdje vissen "“De Nacht van ’s-Gravenzande” de inschrijfkosten zijn 40 euri per koppel en ik vis samen met Paul#1166, het is verplicht vissen met 2 hengels in 1 steun. Paul heeft al geloot en we hebben steknummer c 46, wat een paar honderd meter rechts van de ingang zit. Ieder krijgt nog een tas mee met promotie materiaal. Als aas hebben we zeepieren, zagers, en slikken. Er staat een z-zw wind van 6 a 7 bft, temperatuur 15 °C met af en toe een fikse regenbui, hw HvH 23:25 uur, lw 04:54 uur op 18-07-09.

We vissen van 21:30 uur tot 05:00 uur, om 21:30 uur gooien zo'n 75 koppels hun lijnen de noorzee in, door de harde wind en sterke stroming is het moeilijk om je lijn geankerd te houden, en regelmatig lopen de lijnen van de buren links door onze lijnen. Gelijk het eerste kwartier krijg ik een aanbeet, ik draai binnen en voel duidelijk het gebonk van vis op m'n gevlochten lijn van 10/100 mm ( of was het toch het lood van m'n buurman wat over m'n lijn heen ging? ) Jammergenoeg zit er niets aan bij het binnen draaien.
Er gebeurd erg weinig qwu aanbeten, ver weg niet en dichtbij niet.

Naarmate de tijd verstrijkt wordt er een broodje halve rookworst en een kom soep uitgedeeld. Ik probeer het nog met nylon van 22/100 mm en een expirimenteel lijntje met haaklijnen van 18/100 mm, maar door de harde wind en stroming krullen die gewoon om m'n hooflijn heen. Hierna vis ik nog met een hengel van Paul waar 06\100 mm gevlochten lijn op zit met een voorslag van 20/100 mm nylon. De buren hebben inmiddels ieder 1 klein botje gevangen maar bij ons is nog geen aanbeet te bespeuren. Om 04:35 uur begint Paul te zingen, net als ik wil vragen of hij aan het oefen is voor idols, komt ie tevoorschijn met een botje van 18 cm en red daarmee de "eer".



Om 05:00 uur is het afgelopen en ruimen we op in de stromende regen. We gaan nog even ter
ug naar de verzamel plaats voor een broodje "egg and bacon", broodje ham\kaas en drinken. We nemen nog een bak koffie en we krijgen te horen dat er over het algemeen niet erg veel gevangen is. De prijs uitreiking en tombola laat ik aan me voorbij gaan, van Rob#419 (geloof ik) krijg ik nog een restant zeepieren en slikken mee, zodat we vanavond weer aan de slag kunnen. Rob bedankt!

Al met al was het erg leuk om mee te doen, alleen jammer van de weersomstandigheden, maar ja dat heb je niet in de hand. Omdat ik eigenlijk bijna altijd wel een visje vang vanaf het strand viel de vangst enigzins tegen, ik had toch meer aanbeten verwacht in die 7,5 uur. Maar het was weer een "leuke" ervaring. Paul, bedankt voor het meedoen, het was weer gezellig! (Ik hoop dat, mag ik jou leeftijd bereiken nog net zo actief kan vissen als jij ;-)

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten