zondag 25 januari 2009

vangstberichten: zaterdag 24 januari 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik m'n restant pieren opmaken aan de amazonehaven, er staat een w-zw wind van zo'n 3 bft, bij een temperatuur van 4 °C daalend naar 0 °C, de pieren zijn van woensdag en zijn al aardig aan het rotten. Ik vis met 1 hengel met nylon op de molen en diverse onderlijntjes. 17:15 uur werp ik m'n hengel in en het water is dan al aardig aan het zakken. Om even voor zessen beginnen de aanbeten en draai ik een ondermaatse wijting binnen. 18:15 uur de 2-e en 18:40 uur de 3-e samen met een steenbolk.



Het aantal aanbeten valt enigzins tegen, omdat de amazonehaven toch bekent staat om z'n vele aantallen vis, ook al zijn de meeste dan ondermaats. Daarna vang ik nog wat steenbolk en ondermaatse wijting.



Rond 21:45 uur toch nog een leuke vangst een scharretje. Totaal vang ik 12 vissen, 9 ondermaatse wijtingkjes, 1 scharretje en 2 steenbolken.

Het scharretje en de steenbolken neem ik mee naar huis, volgens de eene visser is steenbolk niet te eten en volgens de ander is het heerlijk. Tijd dus, om het eens uit te proberen.

Ik verlies 3 onderlijntjes + lood door vastzitten, vreemd, normaal gesproken heb ik daar geen probleem, volgende keer toch maar iets verder naar links. Om 23:15 uur ruim ik op en ga naar huis.
Vis greetz,

Willem

N.B. Net de steenbolken door de bloem en viskruiden gehaald, daarna gebakken in de olie op laag vuur tot er een krokante laagje ontstaat, de vis van te voren nog even licht ingesneden. Resultaat: Prima eetbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten