zaterdag 27 december 2008

vangstberichten: vrijdag 26 december 2008



Hallo vis vrienden,

Na een griep periode, ga ik eindelijk weer eens een keer vissen, alleen zijn de winkels dicht en moet ik het doen met wat zoute pieren en stukjes diepvries mesheften. Ik ga weer naar het strand van Ter Heijde, er staat een o-wind van 4 a 5 bft, bij een temperatuur van 0 °C daalend naar -2 °C. hw Ter Heijde om 14:30 uur.

Om 17:45 uur werp ik m'n eerste hengel in met standaard afhouders, haakje 6 gevuld met zoute pieren en ik vis met nylon op m'n spoel. Om 18:00 uur krijg ik een paar mooie tikken en ik draai een maats botje naar binnen. Op de een of andere manier mankeert er wat aan m'n spoel want bij het binnen draaien loopt m'n spoel scheef en hoor ik steeds een tik en gaat het erg zwaar op een bepaald punt. Maar goed, het botje is binnen.



Ik ga verder vissen op de streker, krijg weer een mooie aanbeet maar m'n lijn loopt vast en ik moet de boel kapot trekken, dan krijg ik bezoek van een medevisser, hij verteld dat ie al 50 jaar hier vist en kent de streker op z'n duimpje. Hij vist met levende pieren en weet precies waar hij z'n lood neer moet laten komen. In de 2 uur dat hij me gezelschap komt houden vangt ie 5 wijtingen en 1 mooie schar.

Om 23:00 uur vang ik nog een 5-dradig meuntje, het is inmiddels zo koud geworden met die veneige oosten wind, dat ik loop te bibberen in m'n warmte pak. Ik pak m'n boeltje in en ga naar huis.
Vandaag (zaterdag 27 december nog even terug geweest naar de winkel, het bleek dat de pal van de ring onder m'n molen los geschoten was, inmiddels is het euvel verholpen en draait de boel weer als een tierelier)

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten