dinsdag 30 september 2008

vangstberichten: zondag 28 september 2008



Hallo vis vrienden,

Vandaag gaan wilbert en ik mee met de personeelsvereniging uit Alkmaar. Vissen op de waddenzee, als boot hebben we de Stella. Bij binnenkomst staat koffie, koek en warme chocolade klaar voor ons. We worden ieder getrakteerd op een consumptiebon en een maaltijdbon. Om 08:00 uur vertrekken we vanuit Den Oever richting de waddeneilanden. Ondanks dat we een trui en een jas aan hebben is het nog behoorlijk frisjes.



We vissen met zeepieren, visjes en makreel paternoster, maar ze willen nog niet echt bijten. Heel af en toe wordt er een makreeltje binnen gehaald, om 10:45 uur is wilbert aan de beurt. Hij vangt z'n eerste makreel. Bij mij nog geen stootje op m'n hengelstok. Om 12:00 uur vang ik een krabbetje (die " krengen " zitten hier ook).


Ondanks dat we meerdere keren verplaatsen, wordt er niet veel gevangen op de boot, een paar makreeltjes, wat finten en 1 platvis. Om 15:00 uur varen we weer richting haven en komen nog een zeehond tegen die lekker ligt uit te rusten op een zandbank. (Die zal toch niet alle vis hebben opgegeten ?).



Niks gevangen (zelfs geen beet gehad), maar toch een leuke vader-zoon dag gehad. Goed verzorgd, en aardig wat zeewind opgesnoven. Al moest ik op de terug weg wel steeds aanhoren dat hij wel een vis gevangen had en z'n vader niet. Tja..., volgend jaar maar revanche ?

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten