maandag 29 september 2008

vangstberichten: zaterdag 27 september 2008



Hallo vis vrienden,

Vandaag krijg ik visles van 2 leden van het Dutch Fishing Team: Ron Mansveld en Ron Stolk, Ron & Ron dus.We hebben om 10:00 uur afgesproken bij hengelhuis maasluis, daar laat ik nog even 15\100 gevlochten lijn op m'n molen zetten en dan vertrekken we naar de waterweg. Het is echt een schitterende dag een warm zonnetje van zo'n 18 °C en hoogwater Maasluis om 15:30 uur.

Ik krijg wat uitleg over de opbouw van de nieuwe waterweg en wat stekinfo waar je goed kan vissen en waar je kans loopt om eerder vast te zitten. Hoe een hengel opgebouwd is en de basis techniek van het werpen. Dit deed ik dus altijd verkeerd, je molen moet aan de "harde" kant van de hengel zitten bij het werpen. Uitleg over aaspresentatie en hoe je het beste een mesheft vast maakt aan je haak. Het vissen met delta afhouders, het schoonmaken van vis en nog veel meer handige tips.



Als aas gebruiken we zeepieren, zagers en mesheften ik vang een steenbolkje die ik weer terug gooi, want ik krijg weer een uitleg. Om 14:00 uur hangt er een gulletje aan verward door Ron's lijn maar hij weet 'm te redden. Het voordeel van onze "stek" is dan ook dat we dicht op de vaargeul zitten, ook de vissers die niet zo ver kunnen werpen vangen hier een gulletje.Om 16:00 uur vang ik een wijting van 28,5 cm en Ron & Ron taaien af en geven me een ruime voorraad zeepieren, zagers en mesheften mee.





Ik vang nog een steenbolkje en een gul, daarna zit er nog iets zwaars aan Ik blijf draaien maar m'n molen kan het niet meer aan, en gaat door z'n slip heen.Ik voel duidelijk het "bonken"van de vis aan de andere kant van de lijn, ik probeer het met "pompen"maar ook dat werkt niet daarna geef ik weer lijn vrij en warempel de vis gaat er weer vandoor.

Tot vijf keer toe haal ik in en sta inmiddels zo'n 60 meter verderop, maar het lukt me niet, hij zit nu echt muurvast en ik moet m'n lijn kapot trekken. Jammer! Totaal vang ik 3 gullen (1 gul vergeten te fotograferen), 2 steenbolken en 1 wijting. Niet echt super veel, maar wel een bijzonder leerzame dag. Ik kan het iedere beginnende visser aanraden die in de waterweg wil vissen, het is zeker je 35 euro waard!

Ga voor info naar: www.dutchfishing.nl/ en kijk bij Workshops & Praktijkdagen. Nu nog veel oefen met m'n basis techniek werpen, want je leert het niet in 1 dag en volgende keer een casten praktijk dag meepikken, zo groei je elke keer weer een beetje meer als visser.

Ron & Ron. Bedankt!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten