zondag 31 augustus 2008

vangstberichten: woensdag 27 en vrijdag 29 augustus 2008



Hallo visvrienden,

Tijdens onze vakantie in het plaatsje Polleur, omgeving spa in de belgische ardennen, ontdekken we een forellen vijver, 100 meter rechtsaf vanaf camping polleur en dan het eerste weggetje links. De prijzen om hier te vissen vallen me ook erg mee, 6 euro per persoon voor een blok van 3 uur, of 20 euro voor een hele dag.

Soepel zijn ze ook we komen om 14:30 uur aan en we mogen gelijk beginnen. Hengel huur is 2,50 euro per hengel  en aas kost 1,50 euro, we krijgen daarvoor een soort meelwormen in een zaagsel bakje. En alles wat je vangt mag je houden. Wilbert (m'n zoon) krijgt bij het riet een mooie aanbeet door het aas een beetje op en neer te laten gaan, als hij de vis probeert binnen te slepen valt hij er jammergenoeg af. Jammer dat we geen schepnet bij ons hebben. Om 15:15 uur heeft hij meer geluk en vangt een mooie forel.



Eindelijk krijg ik een aanbeet, maar helaas bij het binnen draaien valt de vis eraf. Dan komt er een frans sprekende belg op ons af, en vraagt of wij zijn vissen willen kopen. Dat doen we niet we vangen ze liever zelf. Na een heftige discussie met het thuis front, komt ie opnieuw op ons afgelopen, hij mag er 3 meenemen en wij mogen er 8 gratis hebben. Toch wel aardig, die frans sprekende belgen.



Na het schoon maken van de vis, hebben we ze gewikkeld in aluminum folie op de barbeque gelegd. En ik moet zeggen, ze hebben heerlijk gesmaakt!

Vrijdag, 29 augustus zijn we terug gegaan, en hebben we gevist van 12:00 uur tot 15:00 uur, we proberen het nu met een ander aas: een potje powerbait, waar we de vorige keer de meeste vissers mee zagen vissen. Je kan ze krijgen in verschillende kleuren, en ze kostten 5,50 euro per potje. Wij kiezen voor de kleur wit met glinstertjes erin. Het is eigenlijk een soort boetseerklei wat je om je haakje heen vouwt, en dan langzaam door het water heen dwarrelt, een soort immitatie visje is het dan. Wilbert vangt weer een mooie forel maar zit vast in het riet, als ik de vis met m'n handen wil pakken, schiet ie los, pech. Dan is het mijn beurt weer, ik vang een forel van 33 cm.



Omdat we op het einde van de vissessie weer vertrekken richting nederland, maak ik de vis schoon en leg hem nog even in het vriesvak van de koelkast in onze stacaravan. Dan in een zak, met ijsklontjes erbij, dan blijft ie goed tijdens de reis. Weer een vis om te roken in het oventje thuis. De laatse week van de vakantie helaas geen vissen maar "klussen" thuis. Hopenlijk het weekend daarop weer zeevissen.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten