zaterdag 16 augustus 2008

vangstberichten: vrijdag 15 augustus 2008

Hallo vis vrienden,

Vandaag heb ik besloten om een nieuwe locatie uit te proberen: het strand slufter. Er staat een matige z-wind van 2 a 3 bft. een temperatuur van 15°C en hoogwater Hoek van Holland om 03:00 uur op 16-08-08.

Ik ben doorgereden naar de laatste trap en daar het strand opgegaan, om het strand op te komen met je volle bepakking op je karretje is een zware opgaaf, allemaal mul zand, en een behoorlijke berg, laat staan op de terug weg (volgende keer toch is een minimale bepaking meenemen, in een rugzak of zo, met alleen het hoognodige).
Om 21:45 uur gooi ik m'n eerste hengel de slufter in, met zeepieren want de zagers waren nog niet binnengekomen bij de winkelier. M'n 2-e hengel volgt al gauw, als ik na een kwartiertje binnendraai is m'n aas eraf en zitten er een hoop groen draden aan m'n lijn, apenhaar noemen ze dat geloof ik.

Tot 24:00 uur gezeten maar geen stootje gezien, ik heb het idee dat het daar vrij ondiep is waar ik zit, de meeste vissers zie ik een kilometer verder naar achteren allemaal op een kluitje zitten. Volgende keer weet ik waar ik moet zijn met een lichtere bepakking. Ik besluit het nog even te proberen op de amazonehaven, misschien dat er een palinkje in zit. Aangekomen op de amazonehaven beginnen de aanbeten snel achter elkaar, daar zijn ze weer, de steenbolkjes. En ook meneer krab laat weer van zich horen.



Om 02:40 uur toch nog een leuke aanbeet, een zeebaarsje van 26 cm samen met een steenbolkje.



Om even over 04:00 uur ruim ik op, 10 vissen gevangen: 9 steenbolkjes en 1 zeebaarsje (die weer vrolijk verder zwemt, totdat ie 36 cm minimaal is geworden)

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten