maandag 30 juni 2008

vangstberichten: zondag 29 juni 2008



Hallo vis vrienden,

In verband met de sterke zw-wind van 6 bft aan de kust uitgeweken naar de amazone haven in het europoort gebied, gevist op het "strandje" bij een temperatuur van 12 graden celcius en hoog water om 24:00 uur. Om 22:15 uur gaan de hengels te water met zeepieren en zagers. Ik zie al gelijk kleine tikjes op m'n hengeltop, dat begint lekker, maar naar een paar keer m'n lijn binnen gedraaid te hebben blijken het aanbeten van kleine krabbetjes te zijn die het aas eraf eten.

Ik haal m'n 2-e hengel binnen en kom vast te zitten, bij het los trekken hoor ik een luid gekraak en ja hoor m'n onderste hengeldeel is kompleet doormidden gebroken. Gelukkig was het m'n goedkope hengeltje, alle waar naar z'n geld. Dus dan maar verder vissen met 1 hengel.
Dan krijg ik om 22:45 uur een paar "rot" klappen op m'n hengel, dat kan geen krabbetje zijn, ik haal in het gaat behoorlijk zwaar, er zit een mooie paling aan van 63 cm. Het "beestje" heeft een hele zager in 1 keer doorgeslikt en het haakje is reeds richting z'n maag.



Ik vang nog 1 van de "boosdoeners" die m'n aas eraf eten. Om even voor 02:00 uur vang ik nog een visje van 11 cm, wat ik niet een twee drie thuis kan brengen. Die zoeken we later nog wel op op internet. Om 04:00 uur ruim ik op en ga naar huis.



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten